Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin akla yatkın müsaade olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yapı dışı yangın merdivenleri, çoğunlukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği sahip olmak için titizlikle tasarlanır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en koca kazanımı duman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Fakat kullanıcı adetsı 50 kişhayır sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının korunmuş olması gerekir.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya illet vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan mualla evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu ilişkii strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdivenlerinin üst Yangın Kapısı kısmında duman boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, kötüın tahliyesini sağlayarak insanoğluın henüz emniyetli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında hızla boşaltma olmasını sağlayan bu vaziyet güç kaybı olmaması sinein önemlidir.

Skolastik dokumalarda ve yangın merdiveni yerı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Yapı yüreki yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde tahliye edilmelerini sağlar ve müstacel durumlarda yangın eminğini artırır.

Yangın merdiveni kapıları, yangına karşı etkili metanet gösteren malzemelerden dokumalmış olmalıdır. çoğu kez yangına dayanıklı çelik yahut ahşap malzemeler yeğleme

Report this wiki page